E-1 ve E-2 vizesi arasındaki fark nedir?

E-1 ve E-2 vizesi arasındaki fark nedir?

E-1 vizesi ve E-2 vizesi oldukça benzer olsa da iki tür arasında birkaç temel fark vardır. Her ikisi de “geçici işçi”, göçmen olmayan vize türlerindendir ve her ikisi de belirli uygunluk koşullarını karşılamanızı gerektirir.

E-tipi vizeye başvurmak için anlaşmalı ülkelerden birinin vatandaşı olmanız gerekir. Antlaşma ülkelerinin Amerika Birleşik Devletleri ile denizcilik ve ticaret anlaşmaları vardır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

E-1 vizesi nedir?

E-1 anlaşmalı tüccar vizesi veya E-1 uluslararası ticaret yatırımcı vizesi olarak da bilinen E-1 vizesi, şirketlerin bireylerinin veya çalışanlarının önemli uluslararası ticaret gerçekleştirmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’ne girmesine izin verir. Ticaret terimi, mal, hizmet ve bankacılık ticaretini içerir. Bireyin yaptığı ticaret miktarı için belirlenmiş bir sınır bulunmasa da hükümet işlemlerin sayısına ve toplam değerine vurgu yapmaktadır. Nitelikli anlaşma tüccarlarına ve çalışanlarına en fazla iki yıllık bir konaklama izni verilir, ancak her biri iki yıla kadar sürebilen düzenli uzatmalar için başvurulabilir.

Daha önce belirtildiği gibi, bir E-1 vizesine hak kazanmak için, kişinin Amerika Birleşik Devletleri’nin ticaret ve denizcilik anlaşmasını yaptığı ülkelerden birinin vatandaşı olması gerekir. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmî web sitesinde hangi ülkelerin E-1 olarak sınıflandırıldığını kontrol edebilirsiniz.

E-1 gereksinimleri nelerdir?

Antlaşmalı Tüccar (E-1) vizesine hak kazanmak için başvuru sahibi şunları yapmalıdır:

Bir anlaşma ülkesinin veya Amerika Birleşik Devletleri’nin nitelikli bir uluslararası anlaşmaya sahip olduğu veya ABD yasalarına göre uygun bir ülke olarak kabul edilen bir ülkenin vatandaşı olmak;

  • Önemli sayılabilecek ticarete devam etmek;
  • Birleşik Devletler ile antlaşmalı tüccarın E-1 vizesi için uygun niteliklere sahip olduğu anlaşma ülkesi arasında temel ticareti yürütmek;
  • Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmeyi planladığı ticaret firmasının anlaşma yapılan ülkenin vatandaşlığına sahip olduğundan emin olmak.

E-2 vizesine hak kazanmanın bir başka yolu da bir tüccarın çalışanı olmaktır. Bu durumda gereksinimler biraz farklıdır ve başvuru sahibi şunları yapmalıdır:

  • İşveren ile birlikte bir anlaşma ülkesinin aynı uyruğuna sahip olmak;
  • İlgili yasa kapsamındaki “çalışan” tanımını karşılamak;
  • Yürütme veya denetleme kapasitesinde görevler üstlenmek VEYA daha düşük bir kapasitede çalışıyorsa, çalışanın anlaşma girişiminin işleyişindeki rolünü kesinlikle kritik hale getiren özel niteliklere sahip olmak

Önemli ticaret ile ana ticaret arasındaki fark nedir?

Önemli ticaret, tipik olarak, Amerika Birleşik Devletleri ile anlaşma ülkesi arasında uluslararası ticaret maddelerinin sürekli akışını sağlamak için yeterli bir ticaret miktarını ifade eder. Bu ticaret tipinin önemli yanı, daha uzun bir süre boyunca küçük işlemler etrafında yoğunlaşması ve böylece bunun için gereken sürekli akışı sağlamasıdır.

Amerika Birleşik Devletleri ile belirli bir anlaşma ülkesi arasındaki ana ticaret, anlaşmalı tüccarın uluslararası ticaret hacminin %50’den fazlasının Amerika Birleşik Devletleri ile tüccarın anlaşma ülkesi arasında olması durumunda gerçekleşir.

E-1 vizesine nasıl başvurabilirim?

Antlaşmalı vizeler için başvuru süreci özellikle karmaşık ve kafa karıştırıcı olabilir. İstihdama dayalı göçmenlik konusunda geniş deneyime sahip deneyimli bir göçmenlik avukatı ile bir plan hazırlamanız her zaman ilk ve en önemli tavsiyemizdir.

USCIS tarafından gerekli kılınan tüm gerekli kanıtlar ve destekleyici belgelerle birlikte Form I-129, Göçmen Olmayan İşçi Dilekçesini dosyalamanız gerekecektir. Ayrıca bir dosyalama ücreti ödemeniz gerekecektir.  

İyi bir göçmenlik avukatı, davanız için mümkün olan en iyi sonucu sağlamak için tüm bu adımları sizin için halledecektir.

E-2 vizesi nedir?

E-2 Uluslararası yatırımcı Vize olarak bilinen E-2 vizesi ayrıca önemli kişisel fonlara sahip bireylerin bir ABD işinde önemli miktarda sermaye yatırımına izin verir. Bir anlaşma yatırımcısının belirli önemli çalışanları da bir E-2 tip vize sınıflandırması için uygun olabilir.

E-2 anlaşma ülkeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, E-2 Yatırımcı Vizesi için Hangi Ülkeler uygun? konulu blog gönderimize göz atabilirsiniz.

E-2 gereksinimleri nelerdir?

Antlaşmalı Yatırımcı E-2 vizesine hak kazanmak için, başvuru sahibi:

  • Bir antlaşma ülkesinin vatandaşı olmak;
  • Yatırım fonları veya taahhüt edilen ve geri alınamaz varlıklarla önemli miktarda para yatırmak;
  • Tamamen işleyen gerçek bir işletmeyi, aktif bir ticari veya girişimci girişimi işletmek;
  • Yatırımları aracılığıyla, başvuru sahibine ve ailesine geçimini sağlamaktan çok daha fazla gelir elde etmek VEYA bunun ABD’de önemli bir ekonomik etkisi olması;
  • Tüm fonların kontrolüne sahip olmak;
  • İşletmeyi ana yatırımcı olarak geliştirmek ve yönetmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmek.

Başvuru sahibi ana yatırımcı değilse, yönetici veya denetleyici rolü olan önemli bir çalışan olmalıdır.

Önemli yatırım nedir?

Aşağıdaki kriterlere cevap veren bir yatırım önemli kabul edilir. Yatırım şunları sağlamalıdır:

  • Kurulu bir işletmeyi satın almanın veya yeni bir tane kurmanın toplam maliyeti ile ilgili olarak önemli olmalıdır.
  • Anlaşma yatırımcısının yatırımı nedeniyle işletmenin başarılı bir şekilde işlemesini sağlamak için yeterli olmalıdır.
  • Anlaşma yatırımcısının işletmeyi başarılı bir şekilde geliştirme ve yönetme olasılığını desteklemek için önemli bir miktar olmalıdır.

E-2 vizesine nasıl başvurabilirim?

E-2 vizesi için başvuru süreci, E-1 vizesine oldukça benzer, hatta bazen aynıdır. Bu nedenle, size bu konuda rehberlik edebilecek deneyimli bir istihdam temelli göçmenlik avukatı ile bir danışma randevusu almanız yine de önerimizdir.

E-2 vizesi için gereken form, E-1 vizesi için gerekli olanla aynıdır- Form I-129, Göçmen Olmayan İşçi Dilekçesi. Ayrıca gerekli kanıtları ve destekleyici belgeleri de sağlamanız gerekir.

E-2 vize işlemi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, E-2 vizesi ile ilgili sayfamızı okuyabilirsiniz. Sistematik ve organize bir şekilde bol miktarda bilgiye kolayca ulaşım sunar.

En önemli farklar nelerdir?

Sonuç olarak, E-1 ve E-2 vizeleri arasındaki en önemli farklar şunlardır:

E-1 anlaşmalı tüccar vizesi başvuru sahipleri başvurmak istedikleri ülkenin bireysel vatandaşları olmalıdır, ancak E-2 yatırımcı vizesi başvuru sahipleri bir birey, ortak veya tüzel kişilik olabilir;

  • E-1 vizesi uluslararası ticarete odaklanırken, E-2 vizesi yatırım fonları veya taahhüt edilen ve geri alınamaz varlıklar ile yatırıma sahip olan yatırımcılar için uygundur;
  • E-2 vize başvurusu sahipleri, yatırılan para üzerinde kontrole sahip olmalıdır. Ayrıca kendilerini ve ailelerini geçindirmek için ihtiyaç duyulandan daha fazla gelir yaratmaları beklenmektedir. Bu, E-1 vizesi başvuru sahipleri için bir gereklilik değildir.

E-1 ve E-2 vize koşulları

Aile– her iki vize sahipleri de, eşlerini ve 21 yaşın altındaki evlenmemiş çocuklarını getirebilirler. Eşlerin çalışmasına izin verilir, ancak çocuklar bu hakka sahip değildir.

Süre– her iki vize için de ilk kalış süresi genellikle beş yıla kadardır ve iki yıla kadar uzatma olasılığı vardır. Tüm vize koşulları yerine getirildiği sürece uzatma sayısında bir sınırlama yoktur. 

Göçmenlik Avukatımız Size Yardımcı Olmak İçin Burada

En iyi E-tipi vizeyi arayan bir yabancı mısınız? Yatırımınız veya ticari göçmenlik davanız için özelleştirilmiş bir plan ister misiniz? Tüm olası seçeneklerle ilgileniyor musunuz? Pandev Hukuk, E-tipi vize davalarında yılların tecrübesine sahiptir. İstihdam temelli göçmenlik avukatımız, yolculuğunuz boyunca size rehberlik edecek bilgi ve uzmanlığa sahiptir.

Charleston göçmenlik avukatımızla bir görüşme planlamak için lütfen iletişim formumuzu doldurun[email protected] adresine e-posta gönderin veya (843) 779-6607 numaralı telefondan bizi arayın.

Görüşmeniz sırasında, göçmenlik avukatımız davanız hakkında dürüst bir değerlendirmede bulunacak ve sonraki adımınız hakkında size bir tavsiye sunacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog makalesi, Pandev Hukuk, LLC tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı sağlanmıştır. Bu makale genel hukuki konuları tartışsa da hukuki tavsiye niteliğinde değildir ve avukat-müvekkil ilişkisi kurmaz. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı yetkisine sahip diğer profesyonel danışmanların tavsiyesini almadan hareket etmemeli veya hareket etmekten kaçınmamalıdır. Pandev Hukuk, LLC, bu makale veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayalı olarak alınan veya alınmayan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez.

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation