E-2’den EB-5’e Yeşil Kart Geçişi

E-2’den EB-5’e Yeşil Kart Geçişi

E-2 vizesi nedir? 

E-2 vizesi, ABD ile karşılıklı ticari antlaşma imzalayan 81 ülkeden birinde vatandaş olan yabancı uyrukluların sahip olabileceği geçici ve göçmen olmayan bir vize türüdür. E-2 vizesi Yeşil Karta dönüşemez. E-2 vizesi almanın şartlarından biri, “göçmen olmama niyetinin” kanıtıdır. Ayrıca, çoğunluğu anlaşma yapılan ülkenin vatandaşlarına ait olan operasyonel bir ABD şirketine önemli, marjinal olmayan bir yatırım gerektirir. Vize sahibi, işletmenin gelişimine aktif olarak katılmalıdır. 

E-2 göçmen olmayan yatırımcı vizesi hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, E-2 vizesi gereksinimleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlayan makalemizi okuyabilirsiniz.

E-2 vizesi göçmen olmayan bir vize olduğu için, birçok yatırımcı E-2 vizesini daimî ikamet için bir basamak olarak kullanıyor. EB-2 veya EB-3 yeşil kart gibi PERM işçi sertifikası gerektiren istihdam temelli seçenekler, ABD Çalışma Bakanlığı’nın önemli bir mülkiyet menfaati olan başvuru sahiplerine işçi sertifikası vermemesi nedeniyle E-2 vizesi sahipleri için genellikle mevcut değildir. Diğer bir seçenek de EB-1C çok uluslu yönetici yeşil kartıdır, ancak ABD girişiminin, yatırımcının en az bir yıldır yönettiği denizaşırı bir işletme ile ortak mülkiyete sahip olmasını gerektirir.  

Bu nedenle, E-2 yatırımcıları için en iyi yeşil kart seçeneği, genellikle göçmen olmayan E-2 vizelerini göçmen EB-5 yeşil kartına dönüştürmektir. Bir EB-5 bölgesel merkez başvurusu, çoğu E-2 statüsü sahibi için takip edilebilecek bir seçenek olsa da en iyi seçenek genellikle onay için temel oluşturan aynı işletmeye dayalı bir EB-5 vizesi almaktır. E-2 için yatırılan tutar, EB-5 yatırımına yönelik bir “peşinat” olarak kullanılabilir. 

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

EB-5 Yatırımcı yeşil kartı nedir?

EB-5 yeşil kart, E-2 göçmen olmayan yatırımcı vizesine daha geniş bir alternatif olarak hizmet veren ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal kalıcı ikamete ve sonrasında vatandaşlık almaya imkân tanıyan bir göçmen yatırımcı vize türüdür. Amerika Birleşik Devletleri ile anlaşma imzalamış ülkelerin vatandaşlarıyla sınırlı olan E-2 vizesinin aksine, EB-5 yeşil kart bu tür sınırlamalara tabi değildir. EB-5 yeşil kart sahibi, eşi ve 21 yaşın altında evlenmemiş olan çocukları Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayabilir, çalışabilir, okuyabilir ve emekli olabilirler. Size bir ABD yeşil kartı veya vizesi için sponsor olabilecek ABD’li bir işvereniniz veya aile üyeniz yoksa, EB-5 yeşil kart seçeneği, Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı oturum almanın en hızlı yolu olabilir.

Her mali yıl için 10.000 EB-5 yeşil kart kota çıkarıldığını ve bu durumun EB-5 yeşil kart düzenlemesinde birikmeye neden olabileceğini lütfen unutmayın. 

EB-5 gereksinimleri nelerdir?

  • Yeni Bir Ticari İşletmeye Yatırım

Yatırım, 29 Kasım 1990’dan sonra kurulan kâr amaçlı faaliyette bulunan yasal bir ticari işletmeye yapılmalıdır. 

  • Kişisel yatırım tutarı 900.000 $ veya 1.800.000 $’dır.

21 Kasım 2019 itibarıyla EB-5 yeşil kart için minimum yatırım tutarı 1.800.000 $’dır. Bununla birlikte, işletmeniz kırsal bir bölge veya yüksek işsizlik oranlarına sahip bir alan olarak hedeflenen bir istihdam alanında (TEA) bulunuyorsa, minimum yatırım tutarı 900.000 $ ‘a düşürülebilir. 

Yatırımın kişisel olması gerektiğine dikkat etmek çok önemlidir. E-2 vizesi, yatırımın tamamen veya kısmen başvuru sahibine ait bir şirket tarafından yapılmasına izin verirken, EB-5 vizesi yalnızca kişisel yatırım yoluyla alınabilir.

E-2 kuruluşunuzdan kalan kazançların EB-5 yatırımınıza dahil edilmediğini unutmayın. Eğer E-2 Vize yatırımınızı EB-5 Yeşil kart başvurunuzda kullanmak istiyorsanız, E-2 işletmesi, yatırımınızın EB-5 yeşil kart amaçlarına uygun hale gelmesi için işletmeye yeniden yatırım yapmanız gerekecek olan geçmiş ve cari kazançlarından size temettü dağıtmak zorunda kalacaktır. EB-5 vizesinin Fon kaynağı ve çeşidi çok önemlidir, özellikle E-2 fon kaynağı şartlarından önemli ölçüde daha katıdır. Bu nedenle, E-2 yatırımınızı EB- için hak kazanmak için kullanmayı planlıyorsanız, tüm uygun belgelere sahip olduğunuzdan emin olmak için önceden plan yapmak önemlidir. 1.000.000 $’lık yatırım tutarına ulaşmak için zaman içinde (belki yıllar) sürekli yatırım göstermeyi planlıyorsanız, önceden hazırlıklı olmak özellikle önemlidir. E-2 işinde yaptığınız, EB-5 yatırım tutarına dahil edilebilir ve işletmeye yatırılan diğer kişisel fonları bu tutara dahil edebilirsiniz. Ekipman, maaşlar veya şirket gelirinden elde edilen diğer harcamalar için harcanan para yatırım tutarına sayılamaz.

EB-5 vizesi ile ilgileniyorsanız ve stratejiniz zaman içindeki yatırımı göstermekse, paranın yatırım tutarına sayılabilecek faaliyetlerden geldiğini kanıtlamak için bu sürecin her adımını belgelemelisiniz. Kendinize yüksek bir maaş veya temettü ödüyorsanız, bu para için vergi ödüyorsanız ve daha sonra bu fonları işe nakit olarak yeniden yatırırsanız veya ekipman ve / veya envanter satın alırsanız, bu fonları yatırımın bir parçası olarak dahil edebilirsiniz. Gelir üzerinden vergi ödemeniz, kanıtlayıcı gereklilikleri karşılamanızı sağlayacaktır. Ne yazık ki, bir maaş veya temettü almazsanız ve sadece şirketin kazancını birikmiş kazanç olarak bırakırsanız, bu para EB-5 için “yatırım” olarak değerlendirilmeyecektir. 

Yeniden yatırılan fonların temettülerden gelmesi ve ana sermayeden yatırımın geri çekilmemiş olması ayrıca ilk sermaye yatırımının geri ödemesi olmaması önemlidir. Bu kritik ayrım, EB-5 yeşil kart için onayınıza mal olabilir. Avukatımızın iş ve göçmenlik hukukundaki deneyimi, başvurunuzu hem iş hem de EB-5 yeşil kart hedeflerinize en uygun şekilde yapılandırmanıza yardımcı olur; Böylece maliyetli ve geri alınamaz hatalardan kaçınmanızı sağlar.  

  • En az 10 tam zamanlı nitelikli ABD işçisi 

EB-5 yeşil kartınızın onaylanması için ya halihazırda istihdam sağlamış olmanız ya da en az 10 tam zamanlı işçi çalıştırmayı planlamış olmanız gerekir. Tam zamanlı çalışma, haftada en az 35 saate denk gelmektedir. Ayrıca eşiniz ve çocuklarınız 10 işçiye dahil değildir. İşçilerin genellikle ABD vatandaşı ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmaya uygun yasal kalıcı oturma izni olan kişiler olması gerekir. Göçmen olmayan vize sahipleri genellikle bu şartı karşılamayacaktır. Başvurunuz sırasında 10 işçi işe almadıysanız, iş planınız, gerekli 10 ABD çalışanını işe alma planınızın ana hatlarını çizmenize yardımcı olacak kritik bir belgedir. EB-5 yeşil kart ekibimiz, gerekli 10 ABD çalışanını işe alma niyetinizi gösterebilmeniz için iş planı hazırlığınızda size rehberlik edecek. 

E-2 vizesi için bir işletmeye zaten yatırım yaptıysanız, işe aldığınız çalışanlar, EB-5 yeşil kart almaya hak kazanmak için oluşturmanız gereken 10 istihdama dahil sayılabilir.

  • Yasal fon kaynağı 

EB-5 yeşil kartına hak kazanmak için, işletmeye yatırdığınız fonların yasal faaliyetlerden gelmesi gerekir. Bu, yalnızca istihdamdan veya mülk veya bir işletmenin satışından elde edilen geliri değil, aynı zamanda kredileri ve hediyeleri de içerir.

  • Risk altındaki fonlar 

EB-5 yeşil kart almak için yatırdığınız para, bir kayıp riski altında olmalıdır. Bunun esasen anlamı, parayı bir banka hesabında tutamayacağınızdır. Bir yatırım olarak değerlendirilmeleri için, fonlarınızın aktif olarak ticari amaçlarla harcanması gerekir. 

  • Kurumsal katılım 

E-2 vizesi, vize sahibinin yatırım yaptığı işletmeyi “yönlendirmesini ve geliştirmesini” gerektirirken, EB-5 vizesi işe çok daha az katılım sağlar. EB-5 yeşil kart kuralları, yatırımcının sadece “işletmenin yönetimine dahil olmasını” gerektirir.  

EB-5 yeşil kart kuralları, Bölgesel Merkezler olarak bilinen özel olarak belirlenmiş yatırım projelerine veya kendi ticari girişiminize yatırım yapmanıza olanak tanır.

EB-5 yeşil kart, Bölgesel Merkezler ve Doğrudan Yatırım seçenekleri ve bunun sizin için doğru vize olup olmadığı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz EB-5 yeşil kart süreciyle ilgili makalemize göz atın veya durumunuzun değerlendirilmesi için göçmenlik avukatımızla bir görüşme planlayın. 

E-2 vize sahibi statüsünden EB-5 yeşil karta nasıl geçiş yapılır? 

Şu anda Amerika Birleşik Devletleri dışındaysanız, yurtdışındaki bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan EB-5 yeşil kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Buna konsolosluk işlemleri veya vize işlemleri denir.

 Şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal statüdeyseniz, statü değişimine yani E-2 göçmen olmayan vize durumunuzun EB-5 daimî ikamet statüsüne dönüştürülmesi için başvurabilirsiniz.

Başarılı EB-5 ABD yatırımcı yeşil kart başvuru sahipleri, başlangıçta 2 yıl süreyle şartlı daimî ikamet hakkı alırlar. 2 yıl sonra, kalıcı bir EB-5 yeşil kart almak için USCIS’e dilekçe verilmelidir. Amerika Birleşik Devletleri’nde 5 yıl kalıcı olarak ikamet ettikten sonra, vatandaşlığa hak kazanmış bir ABD vatandaşı olmak için başvurulabilir.

E-2 vizesinden EB-5 yeşil karta geçiş süreci son derece zamana duyarlıdır; evraklarınızı doldurma zamanlaması, yeşil kart başvurunuzun başarılı bir şekilde onaylanması için kritiktir. E-2 vizesinden EB-5 yeşil karta geçişi kendi başınıza riske atmamak için şimdi yatırımcı vizesi konusunda deneyimli ABD avukatımızla iletişime geçin. 

Eğer siz,

  • Deneyimli göçmenlik avukatımızdan kişiye özelleştirilmiş yatırım tabanlı ABD göçmenlik stratejisini öğrenmek isteyen;
  • Yatırım yoluyla yeşil kart almak isteyen önemli finansal kaynaklara sahip biri; 
  • En uygun yatırımcı vizesi ABD seçeneğini arayan bir girişimci; 
  • ABD yatırımcı vizesi hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen;
  • EB-5 yatırımcı vizesi ABD programının çeşitli nüanslı gereksinimleri konusunda size rehberlik edecek birine ihtiyacı olan;
  • “Yakınımda bir göçmenlik avukatı” arayan;

Kişilerden biriyseniz Pandev Hukuk sizin için burada. 

Deneyimli bir göçmenlik hukuk firması olan Pandev Hukuk, LLC, EB-5 yeşil kart programında başarılı bir şekilde sonuca ulaşmanıza yardımcı olacak deneyime ve bilgi birikimine sahiptir.

Göçmenlik avukatımızla bir görüşme planlamak için lütfen buraya tıklayın veya “Bir Görüşme Planlayın” butonuna tıklayabilirsiniz. Bize [email protected] adresine e-posta gönderebilir veya (212) 220-6652 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz.

Danışma sırasında, yatırımcı vizesi ABD avukatımız, davanızın dürüst bir değerlendirmesini yapacak ve sonraki adımlarınız hakkında bir tavsiyede bulunacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation