L-1 Vizesini Diğer Vize Kategorileriyle Karşılaştırmak

L-1 Vizesini Diğer Vize Kategorileriyle Karşılaştırmak

L-1 vizesi ABD ofislerine yabancı çalışanlarını transfer etmek isteyen uluslararası şirketlere hizmet vermektedir. L vize kategorisiyle ilgili avantajlar hakkında aşağıda bilgi verilmiştir.

L Vize Avantajları

Benzer konularla karşılaştırma yaparak herhangi bir konunun artılarını belirtmek genellikle en yararlısıdır. Buna göre, bu makalede, L-1 vizesini diğer vize kategorileriyle karşılaştıracağız. Bu bilginin ihtiyaçlarınıza en uygun vize kategorisine karar vermenize yardımcı olabileceğini umuyoruz.

L-1, vize rakiplerini yenmek için gereken özelliklere sahip mi? Aşağıdaki bilgileri, burada ayrıntılı olarak açıklanan L-1 gereksinimleri ile kontrol etmeyi unutmayın.

L-1 ve E-1

L-1 gibi, E-1 vizeside, sahiplerini veya çalışanlarını ABD’ye devretmek isteyen küçük işletmeler tarafından sıklıkla kullanılan istihdam temelli, göçmen olmayan bir vize türüdür.

Bununla birlikte, çok önemli bir ayrım vardır: E-1, yalnızca ABD ile çalıştıkları ülke arasında ticaret yapmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gelen anlaşmalı tüccarlar veya anlaşma yatırımcıları için tasarlanmıştır. E-1 sahiplerinin karşılaması gereken üç ana koşul şunlardır:

  1. Amerika Birleşik Devletleri ile E statüsünün arandığı yabancı ülke arasında bir anlaşma olmalıdır; ve
  2. Yatırımcı veya ticaret şirketinin çoğunluk mülkiyeti veya kontrolü, antlaşması kapsamında E statüsü aranan yabancı ülke vatandaşlarına ait olmalıdır;
  3. Anlaşma uyarınca E statüsü arayan her şirket çalışanı veya müdürü, statünün anlaşmaya göre istendiği ülkede vatandaşlığa sahip olmalıdır.

Şu anda Amerika Birleşik Devletleri ile bu tür anlaşmalara giren birkaç ülke vardır. Sonuç olarak, E vizesi çoğu ülkeden insanlar için uygun değildir. Nereli olduğunuza ve ne tür bir işle uğraştığınıza bağlı olarak, L-1 vizesi sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.

E-1 sahiplerinin, vizenin niteliklerini karşılamaya devam etmeleri ve göçmen olmama niyetini göstermeye devam etmeleri koşuluyla, E statülerini iki yıllık sınırsız uzatmayla ABD’de kalma hakkına sahip olabilirler. Ayrıca bakmakla yükümlü oldukları kişilerin kendilerine eşlik etmesine izin verilir ve eşleri ABD’de çalışabilir.

L-1 ve B-1

B-1 vizesi denizaşırı bir işveren adına kısa iş gezileri için ABD’ye gelen yabancılar tarafından kullanılan bir geçici işletme ziyaretçi sınıflandırmasıdır. Genel olarak konuşursak, bir B-1 banka hesabı açma, sözleşme imzalama ve benzeri gibi ticari faaliyetler için kullanılabilir. B-1 elde etmek için, yabancıların aşağıdakileri göstermesi gerekir:

  • Seyahatlerinin amacı Amerika Birleşik Devletleri’ne meşru nitelikteki bir iş için girmektir.
  • Belirli ve sınırlı bir süre kalmayı planlamış olmalılardır.
  • Seyahatlerinin masraflarını karşılayacak ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kalacak yeterli fonları olmalıdır.
  • Amerika Birleşik Devletleri dışında, ziyaretlerinin sonunda geri dönmelerini sağlayan diğer bağlayıcı bağlara ek olarak, terk etme niyetinde olmadıkları bir ikametgahları var olmalıdır.
  • Bu şartlar ile ABD tarafından kabul edilebilirler.

L-1 gibi, B-1 de ABD’de yeni bir iş kurmanın ilk aşamalarında özellikle yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, B-1 vize kategorisinin, özellikle işverenler için ve özellikle yabancı işçinin ülkede uzun süre kalması gerekiyorsa, L-1 vizesini daha cazip hale getirebilecek dezavantajları vardır.

Teknik olarak, bir B-1 sahibinin yetkili kalış süresi altı aya kadar uzatabilir. Kalma süresine, vize sahibinin ülkeye girişi sırasında bir göçmenlik memuru tarafından karar verilir. Gerçekte, çoğu B-1 vizesi bir seferde altı aydan daha kısa süreyle onaylanır ve yalnızca nadir durumlarda altı ayı aşan bir giriş süresi verilir. B-1 vizesi geçici bir iş ziyaretçisi vizesi olduğundan, vize sahibi ABD’de yasal olarak çalışamaz. Ve bu nedenle, açık istihdam izni olan başka bir statü türü alınmadıkça, B-1 sahipleri çalışamaz; aslında, B-1 altında çalışmak bir statü ihlalidir. Bu, iş faaliyeti istihdam teşkil edecek derecede ilerlediğinde, B-1 sahibinin statüsünü geçersiz kılma riski altında olacağı anlamına gelir.

B-1 sahipleri, statülerini H-1 veya B-2 vizesi gibi başka bir göçmen olmayan statü ile değiştirebilirler, ancak bunu yaparken, özellikle statü değişikliği için başvururlarsa, dikkatli olmaları gerektiğini unutmamak önemlidir. B-1 vizesi ile ABD’ye girişlerinden kısa bir süre sonra. Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), B-1’i yalnızca yeni statüyle ilişkili daha katı başvuru prosedürlerinin uygunsuz ve sahtekarlıktan kaçınmak amacıyla farklı bir göçmen olmayan statü için bir atlama taşı olarak kullanma eylemini değerlendirmektedir. Sınır dışı edilme olasılığı da dahil olmak üzere ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu, göçmen olmayan işçilerin ABD’de kalmak istemesi veya işverenlerinin ülkede uzun bir süre kalması gerekiyorsa, daha iyi vize seçeneğinin L-1 olmasının bir başka nedenidir.

L-1 ve H-1B

ABD işveren, belirli bir zaman süresi için ABD’de işinde son derece uzmanlaşmış yabancı kişiyi işe almayı sağlamak için tasarlanmış bir göçmen olmayan vize türüdür. H-1B, dilekçe prosedürü gibi birçok açıdan L-1B’ye çok benzer (L-1 gibi, bir çalışan adına işveren tarafından bir H-1B dilekçesi verilir). Dahası, tıpkı L-1 gibi, H-1B de çift amaçlı bir vizedir, yani bu statü sahiplerinin H-1B statülerini veya yurtdışındaki ABD konsolosluklarındaki vize başvurularını tehlikeye atmadan kalıcı ikamet için dilekçe verebilecekleri anlamına gelir.

İki kategori arasındaki en büyük fark, bir L-1B sahibine verilen istihdam ayrıcalığının teoride ABD’li bir işçi ile ikame edilememesidir. Bir H-1B uyarınca, işveren, uzman yabancı işçisinin coğrafi istihdam alanındaki ilgili iş pozisyonu için geçerli ücreti aldığını garanti etmelidir. Bir L-1 sahibi, yabancı nitelikli kuruluşlar adına ABD’de bulunduğundan, bir L vizesi sahibine, üstlendiği pozisyon için geçerli ücretin ödenmesi gerekmez. Ayrıca, H-1B yıllık kotaya tabidir ve minimum bir lisans derecesi gerektirir. Bunun aksine, bir L sahibinin bir dereceye ihtiyacı olmadığı gibi, L-1B vize sahipleri de yıllık bir kotaya tabi değildir. Kongre, her yıl onaylanabilecek L-1B vizelerinin sayısına ilişkin herhangi bir sınır belirlememiştir. Bu, H-1B vizesi için açık bir avantajdır.

H-1B vizesi hakkında daha fazla bilgi lütfen sayfamızı incelemeye devam ediniz.

L-1 ve EB-1C

Bu iki vize türü arasında aslında hiçbir “çatışma” yoktur. Özellikle L-1A vizesinin temel faydalarından biri, EB-1C vizesi aracılığıyla kalıcı ikamete giden basit bir yol sağlamasıdır.

EB-1C, özellikle L-1 standartlarını karşılayan ve yasal daimî ikamet eden olmakla ilgilenen yöneticiler için oluşturulmuş istihdam temelli, birinci tercih vize sınıflandırmasıdır. Bu yabancılar “öncelikli işçi” olarak kabul ediliyor ve ABD hükümeti her yıl 40.000 EB-1 göçmen vizesinin tahsis edilmesine izin veriyor. L-1A statüsünde olmak bu kategori için bir ön koşul olmasa da bir yabancı daha önce L-1A statüsüne ve ABD’de kalıcı nitelikli bir EB-1C iş pozisyonuna sahipse, EB için daha güçlü bir pozisyona sahip olacaktır. 

Bir L-1B’den EB-1C vizesine geçmek daha fazla zorluk yaratabilir, ancak imkânsız değildir. L-1B’nin yararlanıcıları olan “uzman” çalışanlar, genellikle şirketlerinde yönetici rollerinde olabilirler. Öyleyse, L-1B’den EB-1C’ye geçiş süreci çok daha basittir.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation